10.5.2012

ביקורת מס' 1: פרנצ'סקה בעיר.


"לא אכלתי כל היום!" הכרזתי בדרמטיות מיותרת בעודי צונחת לחמימות מושב הנוסע של המכונית המוכרת של אמא.
"גם בבית אין כלום" הודיעה בפולניות.
"אז בואי ננסה מקום חדש" הצעתי, בעודי נועצת מבט רעב בריפוד המושבים.
"יש את פרנצ'סקה בעיר" הזכירה לי אמא.
וואלה נכון, יש.

פרנצס'קה בעיר, אולי אחד המקומות האלו שאתה עובר לידם המון פעמים, ומציין לעצמך מנטלית שצריך לנסות אותו פעם, אבל משום מה אף פעם לא מוצא את עצמך ממש עושה את זה. כמעט ועמדתי להציע מקום אחר, מוכר ובטוח יותר, אבל יצר ההרפתקנות השתלט עליי.
"פרנצ'סקה It is".

אספנו את הקנדית הרעבה גם היא אחרי יום עבודה מתיש ושמנו פעמינו לכיוון אזור התעשיה הישן של ראשון לציון. לא מסוג המקומות שמסתיר בתוכו פנינים, אבל לפעמיים יש הפתעות. ופרנצס'קה בעיר בהחלט הייתה הפתעה.

"העיצוב בפרנצ'סקה בעיר הוא מעשה ידיה של האדריכלית אורלי מאוטנר, בסגנון ביתי, איטלקי-קלאסי ומאוד נוסטלגי – ממש איטליה הקטנה. בכל מקום בו נחה העין ניכרת תשומת הלב לפרטים הקטנים, אמרה ידועה אומרת כי, "מארח מושלם הוא זה אשר גורם לאורח להרגיש בבית...." בפרנצ'סקה בעיר, אוירה חמה וביתית." [מתוך האתר]. העיצוב בפרנצ'סקה בעיר שולח אותך למחוזות רחוקים, לא איטלקים בהכרח, בעזרת צלחות ווינטג'יות יפייפיות, שמחכות על השולחן ברגע שמתיישבים, ועיצוב חמים ונעים.
התפריט נא בין מנות איטלקיות קלאסיות (רביולי גבינות, פסטה ראגו וכו') לבין מנות מעניינות יותר, אך עדיין בטוחות מספיק לאותם אנשים (ובנינו, מי לא כזה לפחות לפעמים) שרוצים משהו מעניין וחדש, אבל לא יותר מידי מרגש כגון ריזוטו פילה בקר, פטריות פורצ'יני ואספרגוס (89 ש"ח, תפריט ספיישלים) ועוד.

כשהגענו (לא טרחנו להזמין מקום, ערב ל"ג בעומר משאיר את רוב המשפחות לנשום עשן מדורות) המקום היה ריק לחלוטין. בדרך כלל אין ספק שזה לא סימן מבשר טובות, אך לא ייחסתי לכך חשיבות בהתחשב בתאריך.

ברגע שהתיישבנו הגיעה המלצרית הנפלאה שלנו (בר), עם בקבוק מים צוננים ולחם הבית החם והפריך, בתוספת שלוש מטבלים חביבים (לימון כבוש אריסה, טפנד זיתים, חצילים קלויים) לא היה במטבלים משהו רע, פשוט גם לא משהו זכיר במיוחד. המחסור בשמן זית-בלסמי הורגש, וגם חמאה לא יכלה להזיק (למרות שקשה לי להאמין שאם היינו מבקשים היינו זוכים לסירוב).


בזמן שריפדנו את הבטן בלחם הבית בחרנו זוג קוקטיילים מתפריט הקוקייטלים הלא רע בכלל של המסעדה, אך לצערנו מנהל המשמרת הודיע לנו שדווקא היום יש בעיה עם הבר, ויש לו רק מוחיטו ופיג'לינג סוואר להציע לנו. הסכמנו, גם כי אנחנו לא יכולות לדמיין ארוחה בלי קוקטיילים וגם כי אנחנו בכל זאת חובבות מוחיטו ופיג'לינג. לצערי אפשר להגיד בפה מלא שהקוקטיילים היו הנפילה הגדולה של הערב. הם היו מתוקים מידי, ועם קצת יותר מידי אלכוהול ממה שצריך להרגיש בקוקטייל. מצד שני אני יוצאת מנקודת הנחה שאחוז נכבד מהאוכלסייה כלל לא לוגם קוקטיילים עם האוכל שלו, ולכן זאת לא תהיה בעיה לרוב האנשים.

למנות ראשונות הזמנו קריספ קלמרי באיולי צ'פטולה (34 ש"ח) וכדורי ריזוטו-אווז מעושן על רוטב פלפלים קלויים (38 ש"ח). הכדורים היו במסגרת הספיישלים של אותו יום, ואני מקווה בכל ליבי שהם יאמצו אותם. הכדורים היו פריכים ומטוגנים,הריזוטו היה נפלא (ואני לא חובבת ריזוטו גדולה) ואפילו הרוטב גרם לקנדית לתחקר את המלצרית על איך לשחזר אותו בארץ רחוקה וקרה. הקלמרי היו פריכים ולא ניכרה בהם תחושת הגומי הידועה לשמצה כנהוג במסעדות ארצנו. אפילו האיולי היה חוויתי. הקלמרי מגיע עם מין צ'יפסים דקיקים ובלתי מורגשים כמעט שהיה אפשר לוותר עליהם, ברם מצד שני הם לא הזיקו.


לחם הבית הוגש לנו שוב, ונשאלנו אף בפעם השלישית אם נהיה מעוניינים בעוד לחם. אין ספק שזה נדיב ביותר מצד המסעדה לספק מילוי לחם (טוב!) שוטף כל הארוחה.

לעיקריות הזמנו ספגטי פירות ים, ניוקי שרימפס, טורטליני כבד עוף (הקנדית, אני ואמא בהתאמה). נתחיל מהרע אל הטוב.
הספגטי פירות ים (חמאה, שום, יין לבן, עגבניות מיובשות, רוקפור, לימון ועשבי תיבול-68 ש"ח) של הקנדית היה לא מוצלח בעליל. השרימפס היו מבשולים מידי, והרוטב חסר טעם. הפסטה לא הייתה אל-דנטה כמצופה, ובאופן כללי היה מן ענן כבד של קלמרי מעל כל המנה. בנוסף היו חסרים מולים, מה שבדרך כלל מגיע במנה הזאת. לא ממולץ. הרוקפור היה נעדר מהמנה לחלוטין.
פסטה מעציבה ועצובה.

הטורטליני כבד עוף בקרם בורגולז, פטריות ובצל  (59 ש"ח) גרם לאמא לאנחות הנאה. הרוטב היה סמיך וכבד, עם טעם מורגש של בשר ופטריות. הטורטליני היו מצויינים, והכבד נימוח ומתובל בטוב טעם. מנה מוצלחת באמת.

אך גולת הכותרת הייתה ללא ספק המנה שהזמנתי, ניוקי שרימפס בגבינה גורגונזולה ועגבניות סולוג'טי (69 ש"ח).
אף על פי שהניוקי לא היו עננים קטנים אלא טיפה דביקים (אני באופן אישי מעדיפה אותם ככה), הם היו רכים ונעימים. הרוטב היה פשוט נהדר, הגורגונזולה הייתה בדיוק הדבר הנכון, והעגבניות המיובשות נתנו קלילות ים תיכונית נהדרת. השרימפס בושלו בדיוק במידה הנכונה והיו עסיסים (מה שמעורר את השאלה מדוע בפסגטי פירות ים הם היו כל כך עשויים יתר על המידה). אם יוצא לכם לבקר בפרנצ'סקה בעיר, אין ספק שזאת מנה ששווה לנסות.
ניוקי שרימפס אלוהי.

לאחר ליטופי בטן רבי משמעות, ליקוק שפתיים מתמשך ואספרסו קצר אחד, החלטנו להזמין קינוחים.
פטיסייר תפוחים: מאפה תפוחים במילוי קרם פטיסייר ורוטב קרמל וניל (32 ש"ח)
טוליפס גלילי וופל במילוי קרם מסקרפונה - וניל על מצע בראוניס שוקולד  (32 ש"ח)
וקרם ברולה (ספיישל היום): 36 ש"ח
גם כאן נתחיל מהאכזבות. קרם הברולה היה כישלון מפואר. טעם לא נורמלי של ביצים, לא קר ולא נעים בכלל. זה לא קינוח קבוע וטוב שכך.

קרם ברולה שמאכזב את הוריו



שני הקינוחים האחרים היו נעימים, לא יותר. אין ספק שפרנצ'סקה בעיר מצטיינת באוכל הרבה יותר מבקינוחים. הפטסייר תפוחים היה נעים ולימוני, לא הורגש קרם פטיסייר, וחבל. הטוליפס הוגשו על בראוניס שוקולד שהיו יבשושים (של הקנדית טובים בהרבה), והגלילות הזכירו לי טעם של גלילות קנויות, גם המילוי לא היה להיט.

לסיכום:

השירות: האמת שלא נכתב מספיק על השירות, וזאת על מנת שאוכל לסכם זאת כאן. המלצרית שלנו הייתה באמת נהדרת, היא הכירה את התפריט על בוריו, והייתה נעימה באופן כללי. המנות הוגשו כולן יחד, שזה ללא ספק דבר חשוב. הבעיה היחידה בשירות שהוא היה איטי מידי, ושהבר לא עבד כמו שצריך.

המחיר: המנות לא עצומות, וזה טוב מאוד, כי בהחלט תרצו לנסות את המנות הראשונות לפני שתנסו את העקריות הנהדרות. המחיר מעט יקר בסטנדרטים של ראשון אבל ממוצע בסטנדרטים של תל אביב לדוגמא. אנחנו שילמנו 495 ש"ח לפני טיפ, לארוחה של שתי מנות ראשונות, שלוש עקריות, שלושה קינוחים, שני קוקטיילים, כוס יין, שתי כוסות תה, ואספרסו קצר אחד. לכמות אוכל כזאת זה בהחלט מחיר הגיוני.
האווירה: כאמור, המקום היה כמעט נטוש. אני מאמינה שבימים אחרים המסעדה מלאה יותר. המסעדה מרווחת ואין תחושה של מחנק. יש חנייה במקום, ובחינם (אם תצליחו למצוא אחת, תזכרו שיש נאפיס עמוס-תמידית ממש ליד). אני חושבת שהגישה לנחים לא נוחה, שכן יש מדרגות בכניסה.  
האוכל: מנות ראשונות ועקריות טובות מאוד (ויש מבחר, ללא ספק) קינוחים קצת פחות. בנוסף, קיים תפריט לחולי ציליאק ואפילו בירה ללא גולטן. כן ירבו. יש אופציה לפסטה מחיטה מלאה בתוספת של עשרה שקלים.
ציון סופי: 7.0 מתוך 10. האוכל בעיקרו היה טוב מאוד, עם מספר נפילות. השירות נעים אך איטי, וזה עוד כשלא היו אנשים כלל. וכמו כן היו מספר תקלות (חסר קינוח מסויים שרצינו, קוקטיילים, מולים במנה של הקנדית וכו'). אבל החלט אופציה טובה מאוד (ועדיפה בהרבה על צדף הראשל"צית גם היא) בכל הנוגע לפירות ים ואוכל איטלקי באזור ראשון לציון, חולון, בת ים, ונס ציונה. לבוא מתל אביב במיוחד? פחות.

כתובת: א.תעשייה ישן, משה בקר 11, ראשון לציון
טלפון: 057-9442816

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה